L’Hospital Sant Joan d'Alacant compra dos acceleradors de radioteràpia d’última generació

L’aparell administra el tractament alhora que ofereix una imatge dels tumors i redueix les proves que s’han de fer als pacients

Accelerador de radioteràpia / À Punt

L'Hospital de Sant Joan d'Alacant (Alacantí) es posa a l'avantguarda de la medicina oncològica amb l'adquisició de dos nous acceleradors de radioteràpia d'última generació que permetran tractar els tumors cerebrals de manera més precisa i amb menys radiació. Aquesta nova maquinària farà possible atendre fins a 2.000 pacients a l'any.

La màquina irradia al pacient per a curar el tumor i al mateix temps l’aparell renderitza una imatge de raigs X com un TAC, dues proves en una i més precises per a millorar el tractament de tumors cerebrals i hepàtics. L’accelerador de radioteràpia ofereix un "tractament personalitzat tant per al pacient com per al tipus de tumor", explica el cap d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital de Sant Joan. "Això dona una qualitat millorada en els tractaments i comoditat per al pacient, ja que haurà de visitar menys l’hospital", relata el responsable d’Oncologia Radioteràpica.

Les màquines de radioteràpia externa no generen residus nuclears. La radiació es crea per un procés físic sense que calga injectar cap substància al pacient. L'ús de màscares immobilitzadores a mida facilita la precisió.

Amb aquest ja són tres els aparells d'aquest tipus de què disposa l'Hospital de Sant Joan. El quart, que arribarà aquest estiu situa al centre com un dels millors dotats d’Espanya.

També et pot interessar

stats