L’Hospital de Gandia ofereix ja tractament de radioteràpia als pacients d'oncologia

Un total de 72 persones usen el nou servei, que espera poder arribar a tractar uns 400 pacients a l'any

Servei de radioteràpia a l'Hospital de Gandia
Servei de radioteràpia a l'Hospital de Gandia / GVA

L'Hospital Sant Francesc de Borja de Gandia ja ofereix tractament de radioteràpia als pacients d'oncologia. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha visitat les noves instal·lacions que eviten el desplaçament a València dels usuaris i usuàries. Un acte al qual també ha assistit el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, i l'alcalde de la localitat, José Manuel Prieto. Ja hi ha 72 persones que fan ús del nou servei i s'espera poder arribar a tractar uns 400 pacients, fet que convertirà este centre en l'hospital de referència. 

El sistema d'accelerador lineal per a radioteràpia es dirigeix amb total exactitud sobre el tumor a tractar, preserva al màxim possible el teixit sa que l'envolta i redueix, així, la duració i el nombre de sessions necessàries per al tractament, amb la qual cosa augmenta l'efectivitat del procés i disminueixen els efectes secundaris.

La posada en marxa d'este servei a Gandia es produeix després d'un procés de calibratge de l'equipament i les obres d'adequació de l'espai, amb una inversió de quatre milions d'euros. Esta tècnica permetrà el tractament de tota mena de tumors del voltant de 400 pacients a l'any.

Servei de radioteràpia a l'Hospital de Gandia
Servei de radioteràpia a l'Hospital de Gandia / GVA

Este espai, de 360 metres quadrats, està situat darrere de l'àrea d'Urgències de l'hospital. A més del búnquer en el qual se situa l'accelerador, inclou una sala d'exploració amb TAC, dos consultes mèdiques i una d'infermeria, dos sales d'espera, lavabos, recepció i magatzem.

Quant al personal, el servei compta amb dos radiofísics, dos metges especialistes en oncologia radioteràpica, una infermera, quatre tècnics de radioteràpia i una auxiliar administrativa.

També et pot interessar

stats