L'Hospital Doctor Balmis d'Alacant arriba a 30 graus en algunes habitacions per problemes en el sistema de refrigeració

Els familiars dels pacients ingressats a l'hospital hi porten ventiladors per una situació que s'allarga des de fa anys

Façana de l'Hospital General Universitari Dr. Balmis d'Alacant / À Punt NTC
23 d'agost 2023 - 16:59

A l'Hospital General Universitari Dr. Balmis d'Alacant una part dels pacients estan sense aire condicionat. En algunes habitacions la temperatura arriba a 30 graus i molts familiars han optat per portar el seu propi ventilador de casa, ja que el sistema de refrigeració falla des de fa anys. És la solució que troben per a poder resistir les altes temperatures que es registren a les habitacions d'una part de l'hospital. Ho denuncien des del començament de l'estiu.

"Suen a muntó, hi fa molta calor. Ahir mon pare es va quedar adormit i, quan es va despertar, estava xopat", explica a À Punt NTC Emilio José Colomina, un veí de Sant Vicent del Raspeig (Alacantí). No és un problema nou, perquè des de fa cinc anys el sistema de refrigeració té problemes, sobretot en determinades plantes que afecten malalts de cardiologia i oncologia.

Els sindicats denuncien la situació. La delegada sindical de la UGT, Maribel Miranda, assegura que la informació que reben és que el sistema "no té prou força per a arribar a totes les habitacions". Per això costen més de refrigerar les plantes més altes. La delegada de Comissions Obreres, la infermera Victoria Martínez, explica que "una vegada que ixes de la sala d'estar, en les habitacions dels pacients que és on més has de treballar, on més esforços físics has de fer, l'aire condicionat es queda molt curtet".

La Conselleria de Sanitat confirma que dilluns arribarà una de les peces que falten per a reparar aquestes instal·lacions.  

També et pot interessar

stats