L'Hospital Clínic proporciona un jupetí desfibril·lador portàtil a una jove amb risc de mort sobtada

Es tracta d'un nou dispositiu que permet monitorar el cor de manera ambulatòria fins que s'implante el definitiu

Jupetí desfibril·lador portàtil de l'Hospital Clínic de València
Jupetí desfibril·lador portàtil de l'Hospital Clínic de València / Conselleria de Sanitat

La Unitat d'Arrítmies del Servei de Cardiologia de l'Hospital Clínic Universitari de València ha proporcionat un jupetí desfibril·lador cardioversor portàtil a una pacient de 17 anys amb risc de mort sobtada. Es tracta del primer dispositiu d'aquestes característiques que ofereix el centre i se suma així als altres tres hospitals valencians que ja el tenen.

Es tracta d'una teràpia nova que ofereix la possibilitat que pacients, amb alt risc de presentar mort sobtada, puguen controlar-se de manera ambulatòria amb seguretat, fins al moment que puga implantar-se un dispositiu automàtic definitiu.

Aquests s'utilitzen en pacients en espera d'un trasplantament cardíac o revascularització, pacients d'alt risc pendents de valorar la implantació d'un dispositiu automàtic definitiu en funció de la seua evolució —pacients amb infarts aguts de miocardi recents— o pacients als quals s'ha hagut de retirar temporalment el dispositiu per infeccions.

Tal com ha explicat Ángel Ferrero, cap de secció de la Unitat d'Arrítmies de l'hospital, el jupetí desfibril·lador és un model que es porta directament sobre la pell “de manera còmoda i amb la tranquil·litat que els pacients estan protegits enfront de la mort sobtada”. Els permet retornar a les activitats quotidianes amb normalitat i en aquest cas és especialment important per tractar-se d'una adolescent de 17 anys, ha dit.

Aquest dispositiu desfibril·lador cardioversor portàtil està dissenyat per a monitorar el cor del pacient de manera contínua, detectar uns certs ritmes cardíacs accelerats potencialment mortals i administrar automàticament un tractament de descàrrega, si fora necessari, per a així restablir un ritme cardíac normal.

Servei de Cardiologia de l'Hospital Clínic Universitari de València
Servei de Cardiologia de l'Hospital Clínic Universitari de València / Conselleria de Sanitat

També et pot interessar

stats