L'èxit de les monges youtubers de Benigànim: "Es pensen que estem tot el dia resant"

Amb milers de seguidors a les xarxes socials, empren l'entorn digital per a difondre la paraula i aconseguir la canonització de la beata Inés

Les monges youtubers mirant un vídeo / À Punt NTC

Freguen els 8.000 seguidors a Instagram i han superat els 2.000 a YouTube. Les seues publicacions multipliquen cada dia les interaccions. Són les monges de clausura de la comunitat de les agustines descalces de Benigànim (Vall d'Albaida).

Han sabut convertir YouTube en el mitjà perfecte per a difondre la paraula i aconseguir la canonització de la beata Inés, religiosa agustina nascuda a Benigànim el 1625. De fet, l'èxit a les xarxes ha augmentat amb l'última iniciativa, en què han rebut massivament vídeos de persones agraïdes als miracles de la beata.

"Ha sigut fer córrer un poquet la veu i començar a tindre testimonis de gent que conten els favors de la beata en moments concrets de la seua vida", conta la germana Gemma, encara que adverteix que “cal buscar un miracle que realment siga comprovable científicament”.

Asseguren que estan “sorpreses per la repercussió”. Però l'èxit no és casual, sinó fruit de la fortalesa d'una marca digital que han anat construint a poc a poc. Començaren explicant fragments de l'evangeli i han acabat esdevenint autèntiques influenciadores que es graven cada diumenge. No obstant això, també improvisen de tant en tant. “Sempre portem el mòbil damunt. Es pensen que estem tot el dia resant. Estem resant, però ora et labora”, explica la germana Aurora.

Ara empren les xarxes com aparador per a explicar les tasques del dia a dia i les anècdotes quotidianes. Tan prompte es graven fent la collita de l’oliva com netejant les escales del monestir, o bé són les germanes més majors les encarregades de saludar els i les seguidores.

L'activitat en xarxes les ha dutes a ser conegudes com les monges youtubers. “És com un caramel que et ve afegit”, apunta la germana Gemma. Tot i l’èxit, continuen amb els peus en terra. 

També et pot interessar

stats