L’exgerent de Compromís a Divalterra declara en el jutjat pel cas Alqueria

Agustina Brines figura com a investigada i ha demanat comparéixer de manera voluntària.

L'excogerent de Divalterra a proposta de Compromís Agustina Brines, en una imatge d'arxiu
L'excogerent de Divalterra a proposta de Compromís Agustina Brines, en una imatge d'arxiu / Manuel Bruque (Efe)

El jutjat instructor del cas Alqueria, la presumpta contractació irregular en càrrecs directius de l’empresa Divalterra, que depenia de la Diputació de València, ha citat a declarar aquest dijous la que va ser cogerent a proposta de Compromís, Agustina Brines.

L’exdiputada provincial, que ha sol·licitat declarar de manera voluntària, figura en la causa com a investigada, igual que els altres dos cogerents de l’empresa pública de la corporació provincial, proposats pel PSPV. Brines compareix davant el jutge a partir de les 9:30 hores, i després és el torn de José Andreu, un perit proposat per la defensa de Jorge Rodríguez, l’actual alcalde d’Ontinyent i un altre dels investigats en el cas.

Aquest segon testimoni és un economista que ha elaborat un informe en què s’analitzen els comptes de Divalterra entre el 2015 i 2018, així com l’evolució dels pressupostos. El treball conclou que la gestió de Rodríguez quan era president de la Diputació de València no va perjudicar econòmicament l’entitat.

A més de Jorge Rodríguez, en el cas Alqueria estan també investigats els nous directius de Divalterra, vinculats al PSPV i a Compromís, que van ser contractats presumptament de manera irregular, els tres cogerents de l’entitat, el secretari-lletrat assessor de Divalterra i dos assessors de la Diputació de València.

També et pot interessar

stats