L’exassessor d’Ábalos i els altres quatre detinguts declaren a l'Audiència Nacional

La Fiscalia Anticorrupció investiga el cobrament de comissions per la compra de mascaretes durant la pandèmia

L'exministre socialista José Luis Ábalos i Koldo García (esquerra), a la seua arribada al Congrés en una imatge d'arxiu
L'exministre socialista José Luis Ábalos i Koldo García arribant al Congrés en una imatge d'arxiu / Jesús Hellín (Europa Press)

Koldo García, exassessor de l'exministre socialista José Luis Ábalos, i el seu suposat soci, el president del Zamora CF, Víctor de Aldama, detinguts en una operació pel presumpte cobrament de comissions per la compra de mascaretes, passaran aquest dijous a la disposició de l'Audiència Nacional. García i de Aldama, juntament amb els altres cinc detinguts, compareixeran aquest dijous davant del magistrat Ismael Moreno, instructor de la causa. Els altres quinze arrestats han quedat en llibertat; entre ells, la dona de Koldo García. 

Segons han informat fonts de la investigació, l'exassessor de qui era ministre de Transports durant la pandèmia, presumptament hauria cobrat comissions irregulars mitjançant empreses i administracions. Entre les institucions implicades estarien els ministeris de Transports i d'Interior, a més de les comunitats autònomes de Canàries i de les Balears.

La Fiscalia Anticorrupció investiga, així, "presumptes fets delictius" associats a delictes d'organització criminal, tràfic d'influències i suborn que podrien haver-se comés en l'adjudicació de diferents contractes de diverses administracions.

També et pot interessar

stats