L'exalcalde d'Olocau del Rei, condemnat a sis mesos de presó per haver-se adjudicat unes obres

L'Audiència Provincial de Castelló també l'ha inhabilitat durant un any per a excercir càrrecs públics.

L\'exalcalde d\'Olocau del Rei, condemnat a sis mesos de presó per haver-se adjudicat unes obres
L'exalcalde d'Olocau del Rei, condemnat a sis mesos de presó per haver-se adjudicat unes obres
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
Sònia González
Abel Campos
21 de setembre 2018 - 14:41

L'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a sis mesos de presó l'exalcalde d'Olocau del Rei, als Ports, per haver adjudicat a la seua empresa unes obres de pavimentació i millora d'una de les carreteres d'accés al poble quan estava al capdavant del consistori. El ministeri fiscal havia demanat inicialment una pena d'un any i dos mesos de presó, però finalment ha arribat a un acord amb la defensa de l’acusat, que ha reconegut els fets pels quals el jutjaven. "Jo, en aquell moment no sabia el que estava fent", ha declarat Vicent Royo, que també haurà de pagar una multa de 10 euros diaris durant un any i estarà inhabilitat per a excercir càrrecs públics i no tindrà dret a sufragi universal durant un any.

Els fets van passar el 2013 quan l'Ajuntament va adjudicar les obres de pavimentació i millora de la carretera de Cantavella, per valor de 51.000 euros, a l'empresa Mercantil de Construcciones Mavi Royo, SL, participada al 50 per cent per qui era en aquell moment l'alcalde del municipi, l'acusat Vicent Royo. Tot i que va ser advertit de manera reiterada pel secretari i l'interventor de l'Ajuntament perquè s'abstinguera en el procés, Royo no sols va acabar participant en la tramitació de l'expedient, sinó que també ho va fer en la certificació de les obres i en la posterior autorització del pagament de les factures.

En el juí celebrat hui a la Sala 20 de la Secció Primera de l'Audiència, s'ha explicat que la pràctica habitual i acordada en el ple d'Olocau del Rei passava perquè les obres que calia fer al poble s'adjudicaren a empreses locals i que, en aquest cas concret, l'única que s'hi va presentar que complia els requisits era la de l’alcalde. L'asfaltatge de la carretera es realitzar en dues fases, ja que es van fer dues certificacions i emissions de factures: una en el ple del 18 de febrer del 2014 i l'altra en el del 5 de maig del mateix any.

També et pot interessar

stats