Un vaixell trasllada a València els joves desconfinats de l'hotel de Mallorca

En arribar, les autonomies hauran d’establir un dispositiu perquè tornen als seus llocs de residència

Operacions en el port de València
Operacions en el port de València / Europa Press

Un vaixell traslladarà aquest dijous des de Palma de Mallorca al port de València els 181 estudiants peninsulars que estaven confinats en un hotel de la capital balear, en una operació coordinada entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes on resideixen aquests joves. 

Així ho ha anunciat la ministra Carolina Darias, en la roda de premsa posterior al consell interterritorial de salut, en què ha explicat que la majoria d'aquests joves són d'Andalusia, però també de Galícia, el País Basc i Madrid.

Quan arriben a València seran les respectives comunitats les que s’hauran d’encarregar de traslladar-los als seus llocs de residència. Darias ha assegurat que la eixida de l’estudiantat serà en grup, per a minimitzar el contacte amb altres persones. 

Aquest dimecres, el jutjat contenciós número 3 de Palma ha acordat mantindre el confinament a Palma únicament dels joves peninsulars de viatge a Mallorca que han donat positiu en Covid-19. Per tant, només 68 estudiants es mantindran en aïllament, mentre que la resta, 181, poden eixir ja de l’hotel. 

https://www.apuntmedia.es/noticies/societat/anul-len-confinament-181-estudiants-palma-havien-donat-negatiu-covid_1_1432795.html 

El macrobrot de Mallorca s’eleva a 1.824 contagis

Durant la compareixença, Darias ha actualitzat les dades del brot originat a Mallorca, que afecta a dotze comunitats autònomes. En concret, hi ha 1.824 persones contagiades i 5.978 que romanen en aïllament per ser contacte estret. 

La titular de Sanitat ha dit que la incidència del grup d’edat d’entre 16 i 30 anys dobla la de la mitjana espanyola, tot i que això no s’està traduint en un increment de la pressió hospitalària. 

També et pot interessar

stats