Anul·len el confinament dels 181 estudiants de Palma que havien donat negatiu en Covid

El govern balear haurà d’informar al jutjat cada cinc dies de l'evolució de cadascuna de les persones contagiades

Vista dels balcons de l'Hotel Palma Bellver
Vista dels balcons de l'hotel Palma Bellver / Cati Cladera (Efe)

El jutjat contenciós número 3 de Palma ha acordat mantindre el confinament a Palma únicament dels joves peninsulars de viatge a Mallorca que han donat positiu en Covid-19. Per tant, només 68 estudiants es mantindran en aïllament, mentre que la resta, 181, poden eixir ja de l’hotel. 

Segons la resolució, en el cas dels joves que han donat negatiu o bé no s'han sotmés a la prova, no es considera proporcionada la mesura adoptada per l'administració en limitar un dret fonamental.

D'altra banda, la jutgessa requereix el govern balear que informe el jutjat cada cinc dies sobre l'evolució de la situació de cadascuna de les persones afectades per la mesura, "a l'efecte de revisar el seu estat i la necessitat, si escau, del seu manteniment".

La decisió del jutjat és una resolució executiva sense perjudici que puga ser recorreguda en apel·lació davant la sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Balears.

Salut Pública va ordenar "el confinament forçós en règim d'aïllament, sota custòdia policial", a l'hotel Palma Bellver dels 269 estudiants que continuaven de viatge d'estudis a Mallorca, per considerar-los contactes estrets dels qui havien donat positiu al seu retorn a la península.

Aquests es troben distribuïts de la següent manera:  232 d'ells estan a l'hotel pont Palma Bellver, 21 en un altre hotel d'Alcúdia i 16 continuen hospitalitzats. 

També et pot interessar

stats