L’estiu s’avança amb termòmetres que freguen els 30 graus

La temperatura mitjana supera els set graus per damunt del que seria normal en l’època

Temperatures típiques de juny en abril / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana viu aquest diumenge un dia amb temperatures significativament altes per a l'època de l'any. Amb més de set graus de mitjana per damunt del que seria normal, estem passant una primavera estiuenca en què els termòmetres podrien superar els trenta graus en diversos punts del nostre territori, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

En general, les temperatures estaran entre els 26 i els 31 graus, però criden l’atenció les temperatures que s’assoliran en l’interior nord del territori, amb valors d'entre 10 i 15 graus superiors al que tocaria. En el litoral, gràcies a l’efecte del vent de llevant, les temperatures seran més suaus.

Diumenge amb temperatures més típiques d'inicis de juny
Diumenge amb temperatures més típiques d'inicis de juny / À Punt NTC

Durant la jornada, s'espera un cel clar o poc nuvolós i no es descarta calitja en les comarques del sud cap al final del dia. A més, bufarà un vent fluix variable amb predomini de component est a la vesprada, amb intervals de vent moderat ocasionals al litoral.

Aquest dilluns, començarà a canviar l’oratge amb l'arribada d'un front que ens portarà un matí amb núvols alts i una vesprada amb creixement de nuvolades a l'interior, on podrien deixar ruixats dèbils. Als Ports començaran a baixar les temperatures, però haurem d'esperar fins dimecres per a notar-ho a la resta del territori, ja que tornarà a ser un dia de calor i moltes de les màximes fregaran els 30 °C al centre i sud.

El nivell de preemergència per risc d'incendis forestals per a aquest diumenge és baix o mitjà en tota la Comunitat Valenciana, segons informa el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat.

També et pot interessar

stats