L'Església valenciana secunda el papa en la postura sobre l'homosexualitat

El cardenal arquebisbe Cañizares diu que s'"adhereix" a la proposta de Francisco perquè hi haja una llei d'unions civils.

L'arquebisbe Antonio Cañizares, en una imatge d'arxiu
L'arquebisbe Antonio Cañizares, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha expressat aquest dijous la seua "adhesió" al papa en ser preguntat per la posició respecte a les persones homosexuals i la recent proposta de Francisco perquè puga haver-hi una llei d'unions civils per a persones del mateix sexe. En el documental Francesco, del director Evgeny Afineevsky, que es va estrenar aquest dimecres en el Festival de Cinema de Roma, el papa afirma: "Els homosexuals tenen dret a estar en una família. El que ha d'haver-hi és una llei d'unió civil, d'eixa manera estan coberts legalment".

Cañizares, que va ser vicepresident de la Conferència Episcopal Espanyola fins al març passat, ha indicat que no té "cap observació ni valoració" que fer al respecte i que s'"adhereix" al que ha dit el pontífex. "M'he pronunciat moltes vegades sobre com cal acollir els homosexuals, tinc amics que ho són i sempre han rebut de mi un tracte exquisit", ha subratllat el cardenal arquebisbe durant la presentació de l'any jubilar del sant calze, que arranca el diumenge.

València, ha dit, es convertirà en "centre de pelegrinatge i referència per a tota la cristiandat".

També et pot interessar

stats