L’Església es desentén de l’exhumació de Primo de Rivera: “Les restes pertanyen a la família i és qui decideix”

“Nosaltres no tenim res a dir”, afirma el portaveu de la Conferència Episcopal

Les restes de Primo de Rivera s'extrauran del Valle de los Caídos el pròxim dilluns
Les restes de Primo de Rivera s'exhumaran del Valle de los Caídos dilluns que ve / Europa Press

Els bisbes espanyols no tenen "res a dir" sobre l'exhumació de Primo de Rivera de la vall de Cuelgamuros. El portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola, Francisco César García Magán, feia aquesta afirmació, al mateix temps que afegia que és la família "qui decideix on soterrar els seus difunts".

El també secretari de la Conferència Episcopal Espanyola ha indicat que la responsabilitat és de la família dels difunts: "Sobre l'exhumació de Primo de Rivera nosaltres no tenim res a dir perquè, evidentment, les restes d'una persona pertanyen a la família i és la família la que decideix on soterrar els seus difunts", ha indicat García Magán aquest divendres.

El portaveu de l’Església ha recordat que la família del fundador de la Falange ha sigut qui "ha decidit emportar-se les restes del seu familiar" de Cuelgamuros al cementeri de San Isidro. L'exhumació es farà dilluns.

Pel que fa a la permanència dels monjos benedictins al Valle de los Caídos, el portaveu dels bisbes ha precisat que és "competència" de l'Arxidiòcesi de Madrid i que, per tant, no es clavarà "en la seua jurisdicció".

També et pot interessar

stats