L'epidèmia de bronquiolitis en menors de quatre anys continua de pujada

Sanitat recorda la importància de la mascareta en els primers símptomes enfront d’una possible onada de grip i covid

L'epidèmia de bronquiolitis en menors de quatre anys continua de pujada / À Punt NTC

L'epidèmia de virus de bronquiolitis en menors de quatre anys continua de pujada, i la previsió és que continue en ascens les dues pròximes setmanes, que podria coincidir amb una onada de grip i covid. En aquests casos, Sanitat recorda com és d'important la mascareta i la doble vacunació en els més majors.

Els virus recuperen el cicle normal d'aparició i tornen a fer camí després de tres anys de mesures sanitàries excepcionals. Primer arriba la bronquiolitis als més menuts, després la grip al col·legi i per acabar es contagia la població adulta. Herme Vanaclocha, subdirectora d’Epidemiologia i Vigilància de la Salut, explica que “la diferència amb altres anys és que s’ha avançat i que hi ha més casos”.

Pel que fa a la bronquitis, encara estem en una fase de pujada. L'increment de les infeccions agudes respiratòries a la Comunitat Valenciana ha passat de vora 1.100 casos per 100.000 habitants a 1.229 casos en solament una setmana, amb tot el que representa per a les consultes diàries de pediatria. Eva Suárez, presidenta de la Societat Valenciana de Pediatria, reclama que “totes les mans ens fan falta per a solucionar la patologia aguda que tenim. Hi ha un 28% de places que no s’han cobert, a més que no hi ha tants llits per a pediatria com per a adults”, ha declarat.

A més, les institucions sanitàries tenen la vista posada en els virus de la grip i la covid, que poden coincidir en el temps. La subdirectora d’epidemiologia recomana portar la mascareta quan comencem a notar símptomes de constipat, “així, no transmetem el virus a la resta”. També recorda que encara hi ha molta gent que mor per la covid, la setmana passada se'n van registrar 15 morts i 2.054 casos nous, 1.096 en majors de 60 anys. La campanya de doble vacunació per a aquesta franja està en marxa, però no està avançant com s'esperava.

També et pot interessar

stats