L'enigma dels 9.081 matalassos abandonats en els carrers de Torrevella

L'Ajuntament ha sorprés 'in fraganti' una empresa que n'abovacava una gran quantitat en la via pública i l'ha sancionada.

L'enigma dels 9.081 matalassos abandonats en els carrers de Torrevella

L'Ajuntament de Torrevella es declara "desbordat" per la gran quantitat de mobiliari i matalassos abandonats en els carrers del municipi entre juliol i setembre. En total, 9.081 matalassos en només tres mesos. Unes tasques de retirada que ha suposat per al consistori una despesa de més de 163.000 euros. 

En un comunicat, l'Ajuntament assenyala que "desconeix d'on han eixit" els matalassos i que és estrany perquè l'abandó s'ha produït en els mesos de més afluència turística. La regidora de Neteja Urbana, Carmen Gómez Candel, assegura que no han detectat una major venda als establiments locals i es mostren "sorpresos", ja que normalment quan es compra un matalàs, l'empresa que el duu s'encarrega de retirar i reciclar el vell. Sembla aleshores, que l'adquisició d'aquest element es realitza en líniai, per tant, no s'emporten el vell. 

"És evident que porten matalassos d'altres municipis"

El problema no és que els habitants estiguen canviant en massa els matalassos de casa, sinó que apareixen a muntons en diferents punts de la ciutat. La regidora assenyala que "és evident que porten trastos i matalassos d'altres municipis" i mostra el vídeo que poden vore ací en què una suposada empresa que treballa com a "punt net" està abandonant la brutícia al carrer en comptes de desfer-se d'ells de manera néta. 

Carmen Gómez demana col·laboració ciutadana en una entrevista en Les notícies del matí per a resoldre la situació "perquè  a Torrevella vivim del turisme i hem de donar bona imatge". 

Explica així mateix la regidora que no poden "posar un policia a cada cantó" i que necessiten ajuda ciutadana "no perquè delaten o denuncien" als que vegen a deixar els trastos al carrer sinó "perquè els avisen que hi ha un servei municipal gratuït que es posa en marxa només amb una telefonada".

La policia investiga l'abandó de residus incontrolats

Per últim, adverteix la regidora de Neteja Urbana que "ja hi ha un oficial i policies treballant en el tema per a determinar la procedència" dels trastos i mtalassos abandonats en els carrers i solars del municipi. 

Per a no tornar a gastar aquesta "barbaritat" de diners, com ha qualificat la regidora, en recollida de residus incontrolats als carrers i solars, recorda als habitants de Torrevella que hi ha un web on el veïnat pot denunciar de manera anònima qualsevol infracció. També destaca que el consistori ofereix un servei de recollida porta a porta de mobles telefonant al 966 70 23 90. 

També et pot interessar