L'EMT instal·la mampares i permetrà que els usuaris entren per la porta de davant

Vora 500 vehicles comptaran amb aquests sistemes de protecció.

Un autobús de la xarxa EMT de València
Un autobús de la xarxa EMT de València

A partir d'aquest dilluns, els usuaris de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València podran accedir amb normalitat per la porta de davant. Al març es va prohibir temporalment amb l'objectiu d'aïllar la zona de conducció i minimitzar el risc de contagi dels passatgers i de la plantilla.

El motiu és que l'EMT ha instal·lat mampares a la zona del conductor, fet que permetrà poder validar el títol en la màquina situada a l'entrada, i serà necessari ensenyar el bitllet senzill digital de l'aplicació EMTicket al conductor o conductora en accedir a l'autobús.

No obstant això, l'entitat manté l'eliminació del pagament en efectiu a bord dels autobusos per motius de seguretat. Els usuaris poden adquirir el bitllet senzill amb una hora de mobilitat il·limitada a través de l'aplicació gratuïta EMTicket i d'una manera segura, ja que els bitllets s'adquireixen i es validen sense cap contacte.

Respecte de les mampares, en els últims mesos el personal de l'àrea tècnica de l'EMT ha treballat en la substitució progressiva de les mampares temporals instal·lades al març per unes altres de definitives, i ja ho han fet en quasi tots els vehicles que formen la flota.

No obstant això, la instal·lació de les mampares d'alguns models l’han haguda de fer els mateixos fabricants, per la qual cosa una vintena d'autobusos encara estan a l'espera que s’acaben de col·locar les pantalles protectores. Aquests vehicles es quedaran temporalment a les cotxeres com a reserva.

També et pot interessar

stats