Educació sanciona l'empresa d'autobusos amb 280.900 euros per les incidències en el transport escolar d'inici de curs

L'UTE Escolar València V5, participada majoritàriament per Monbus, ja va deixar de cobrar 180.273,72 euros en les mensualitats

Un dels autobusos de Monbus, la contracta que està en el centre la polèmica
Un dels autobusos de Monbus / À Punt NTC

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació ha resolt l'expedient d'imposició de penalitats obert contra l'UTE Escolar València V5 per les incidències de servei en el transport que es van produir en l'inici del curs escolar 2023-2024. A causa d'estes incidències es van veure afectats prop de 1.300 alumnes durant onze dies lectius.

La Conselleria d'Educació ha acordat la imposició de 280.900 euros per estos incidents de servei, que se sumen als 180.273,72 euros que ja van ser reduïts de l'import corresponent a la facturació mensual pels serveis no prestats conforme a l'exigit.

Una possible rescissió del contracte

D'esta manera, el Consell ha descomptat un total de 461.173,72 euros per estes incidències i espera que no es tornen a produir en el futur, ja que de ser així implicaria sancions més greus i fins i tot una possible rescissió del contracte.

L'expedient s'ha elaborat detingudament al llarg de diversos mesos i s'ha complit així amb tots els terminis previstos perquè l'empresa tramitara les seues al·legacions. Després d'estudiar des de la Conselleria d'Educació les al·legacions presentades per l'operadora del transport escolar del lot 5 de València, s'ha procedit a resoldre l'expedient.

L'UTE Escolar València V5 realitza actualment més de 110 rutes diàries. Dels 18 lots en els quals es distribueix el nou contracte de transport escolar per a centres docents de titularitat de la Generalitat, totes estes incidències van ocórrer en el mateix lot, operat per empreses integrades majoritàriament pel grup gallec Monbus.

També et pot interessar

stats