L’avaria de l’illa de Tabarca podria allargar-se mesos i amenaça la campanya de Setmana Santa

El temporal ha destrossat el cablejat submarí que connecta amb la localitat de Santa Pola

Tabarca porta tres dies sense electricitat / À Punt NTC

El veïnat de Tabarca està sense electricitat des de diumenge passat. El temporal de vent ha destrossat el cablejat submarí que connecta l'illa amb la localitat de Santa Pola. Una avaria greu que podrien tardar mesos a reparar-la, segons els empresaris de l’illa. 

Actualment, un equip electrogen permet el subministrament i ha ajudat a restablir la comunicació per mar amb la Península, a més de la instal·lació d’un generador provisional amb què tracten de solucionar la situació. Malauradament, no ha sigut prou amb només un aparell i en faran falta dos més per a poder abastir tota l’illa. 

Preocupa especialment la situació en què està el sector hostaler, que havia de començar de manera imminent la campanya de Setmana Santa. Molts propietaris han perdut tot el gènere degut a la falta de funcionament de les neveres. A més, aquesta situació ha afectat també els conductors dels vaixells que transporten turistes a Tabarca. “Feia molt de temps que no hi havia un temporal d’aquestes característiques. Sense llum, aigua ni bateries estem fotuts”, ha sentenciat Ruben Esclápez, treballador de Transtabarca.

També et pot interessar

stats