L’Audiència de València reobri la causa que investiga la mort d’un jove en un campament

Investiguen 6 persones per homicidi imprudent.

Façana del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana

L’Audiència de València ha admés el recurs de la família del jove amb síndrome de Down que van trobar mort després de desaparéixer en un campament de Navalón, a la Canal de Navarrés, al juny de l’any passat, i n’ha reobert la causa. 

En la reobertura del cas s’investiga sis persones per homicidi imprudent. La resolució judicial considera dos de les monitores com a presumptes responsables de la desaparició de la víctima, ja que eren les encarregades de controlar els campistes i d’establir les mesures de seguretat. Tampoc es pot descartar la responsabilitat d’altres monitores d’Asindown, l’associació que organitzava el campament, del gerent de l’alberg i dels responsables de l’activitat de la tirolina en què participava la víctima, Sergio Requena, abans de desaparéixer. 

L’advocada de la família, Virgina Masià, ha explicat en À Punt NTC que volen que les diligències continuen avant per tal de trobar els responsables, i que ho assumisquen. 

A Sergio el van trobar mort el dia de Sant Joan de l’any passat, a 8 quilòmetres de l’alberg on estava de campament. La família sempre havia denunciat la presumpta negligència dels responsables de l’activitat per no controlar el jove i per no haver denunciat la desaparició fins les 11 de la nit quan ja havien passat més de 5 hores des que s’havia perdut la pista de Sergio. 

L’homicidi per imprudència greu està tipificat amb penes de presó que van d’un a quatre anys.  

També et pot interessar

stats