L'Audiència de Navarra decideix hui si posa en llibertat La Manada

La defensa demana la llibertat provisional per als cinc condemnats per abús sexual fins que la sentència siga ferma.

La vista en l'Audiència de Navarra és a les 10 hores.
La vista en l'Audiència de Navarra és a les 10 hores.

La Secció Segona de l'Audiència de Navarra celebra aquest dilluns, a les 10 hores, una vista per a estudiar la petició de posar en llibertat els cinc membres de La Manada presentada pels seus advocats defensors. L'escrit sol·licita que els deixen en llibertat provisional fins que es dicte sentència ferma. 

Els tres membres de La Manada que es troben a la presó de Pamplona assistiran a la vista. Els altres dos condemnats la seguiran per videoconferència, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Navarra.

A aquesta compareixença estan citades totes les parts, és a dir, els advocats defensors, l'acusació particular i les acusacions populars exercides pel Govern de Navarra i l'Ajuntament de Pamplona, a més del Ministeri Fiscal. Després de la compareixença, el tribunal haurà de prendre una decisió, el mateix dia o l’endemà.

Els membres de La Manada es troben en presó provisional des que els van detindre el 7 de juliol del 2016, unes hores després que ocorregueren els fets, pel quals els van condemnar a nou anys de presó per abús sexual amb superioritat. Del delicte d'agressió sexual, van ser absolts. 

El lletrat de quatre dels condemnats, Agustín Martínez Becerra, assenyala en el seu escrit per a justificar la petició de llibertat que "resulta obvi que aquesta nova sol·licitud de llibertat parteix de la situació derivada del mateix contingut de la sentència que, a pesar de ser condemnatòria, absol els meus representats de tots els delictes que van donar lloc a l'orde de processament i als escrits de qualificació del Ministeri Fiscal i la resta de les acusacions".

El lletrat es refereix en el seu escrit a altres casos de repercussió mediàtica en què les persones condemnades en primera instància es troben en llibertat provisional, com Iñaki Urdangarin i Diego Torres, per decisió de l'Audiència de les Balears, o alguns dels condemnats pel cas Gürtel, encara que tenen penes de 15 o 14 anys de presó.

"La situació processal dels meus representats manté condicions tècniques i processals de característiques semblants a les que van donar lloc a actuacions en els quals es dictamina la llibertat provisional de ciutadans condemnats en sentències en primera instància", assenyala Martínez Becerra.

L’1 de desembre del 2017, després de la vista oral del juí celebrat el mes de novembre, l'Audiència Provincial de Navarra va rebutjar la posada en llibertat dels cinc acusats, com havien sol·licitat les defenses. En aquest cas, també es va produir, igual que en la sentència, el vot particular d'un dels magistrats.

També et pot interessar

stats