L’Audiència Nacional reobri el cas sobre les escoltes que acusen al rei emèrit de comptes opacs i cita Corinna Larsen

El jutge ha citat també l’excomissari José Manuel Villarejo, el seu soci Rafael Redondo i l’expresident de Telefònica Juan Villalonga.

Trobada entre el rei Joan Carles i Corinna, en una imatge d’arxiu
Trobada entre el rei Joan Carles i Corinna, en una imatge d’arxiu / Europa Press

L’Audiència Nacional ha reobert aquest dilluns la peça 5 del cas Villarejo, concretament aquella que investiga els àudios de l’excomissari José Manuel Villarejo amb l’antiga amiga del Joan Carles I, Corinna Larsen, la qual acusa el monarca de cobrament de comissions durant l’adjudicació de l’AVE a la Meca i li atribueix comptes opacs a Suïssa.

El jutge Manuel García Castellón ha citat com a imputats Larsen i Villarejo el pròxim huit de setembre, a més del que fora soci de l’expolicia en el Grup Cenyt, Rafael Redondo, i l’expresident de Telefònica Juan Villalonga.

Les investigacions es van arxivar de manera provisional el passat set de setembre de 2018, amb l’informe favorable de la Fiscalia Anticorrupció, en considerar que no hi havia proves suficients en les escoltes de Corinna Larsen i que el rei emèrit era inviolable en el moment en què van ocórrer els fets. A més d’aquesta investigació, la Fiscalia del Tribunal Suprem ha assumit la del presumpte cobrament de retribucions il·legals per a la construcció el 2011 de l’AVE a l’Aràbia Saudita –que dirigia fins ara Anticorrupció– en comprovar que hi podria estar involucrat el rei emèrit, que és aforat i la inviolable fins que va deixar de ser rei el 2014, la qual cosa impedeix que se li puga investigar.

També et pot interessar

stats