L'Audiència Nacional investiga sis excaps d'ETA per l'atemptat de Santa Pola del 2002

En l'atac amb cotxe bomba a la caserna de la Guàrdia Civil van morir un home i una xiqueta

Imatge d'arxiu de l'atemptat d'ETA a Santa Pola el 2002
Imatge d'arxiu de l'atemptat d'ETA a Santa Pola el 2002 / À Punt

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castelló ha acordat citar com a investigats sis exmembres del comité executiu de la banda terrorista ETA per l'atemptat del 4 d'agost del 2002 contra la caserna de la Guàrdia Civil de Santa Pola (Baix Vinalopó), en el qual va morir un home i una xiqueta.

El jutge, que ha reobert aquesta causa arran d'una querella de l'associació de víctimes Dignitat i Justícia, ha decidit dirigir el procediment contra Juan Antonio Olarra Guridi, àlies Juanvi; Jon, àlies Jokin i Fede; Ainhoa Mugica Goñi, àlies Olga; Félix Ignacio Esparza Luri, àlies Navarro, Gava i Ana; Mikel Albisu Iriarte, àlies Mikel Antza; Ramón Sagarzazu Gaztelumendi, àlies Ramontxo, Txango Lohitzun; i María Soledad Iparraguirre Guenechea, àlies Marisol o Anboto.

L'instructor acorda aquestes diligències en un acte a partir d'un informe de la Guàrdia Civil que confirma la participació en l'atemptat terrorista dels dirigents d'ETA com a responsables de "l'aparell militar" en el moment dels fets i, per tot això, els han de citar a declarar en qualitat d'investigats.

Els autors materials de l'atemptat, en el qual ETA va matar Cecilio Gallego i la xiqueta Silvia Martínez, van ser Óscar Celarain Ortiz i Andoni Otegi Eraso, jutjats i condemnats per l'Audiència Nacional el 2012.

Al març d'enguany, arran de la querella de Dignitat i Justícia i d'acord amb el criteri del fiscal, el jutge va acordar reobrir la investigació sobre l'atemptat per a dirigir-la cap als que llavors eren caps d'ETA.

És el mateix jutge que investiga la cúpula que dirigia ETA quan la banda terrorista va segrestar i assassinar Miguel Ángel Blanco, fa ara 25 anys.

També et pot interessar

stats