L’Audiència Nacional estudia deixar en llibertat tres CDR investigats per terrorisme

El fiscal es mostra partidari de deixar-los lliures amb una fiança de 9.000 euros.

Concentració a Sabadell, el passat setembre, per a protestar per la detenció dels CDR
Concentració a Sabadell, el passat setembre, per a protestar per la detenció dels CDR / Enric Fontcuberta (Efe)
19 de desembre 2019 - 07:30

L'Audiència Nacional revisa aquest dijous, en vistes diferents, els nous recursos d'apel·lació contra l'orde d'empresonament provisional de quatre membres dels Comités de Defensa de la República (CDR) investigats per terrorisme. Tres podrien quedar en llibertat sota fiança, atés que la Fiscalia no s'hi ha mostrat contrària.

Després de quasi tres mesos a la presó, el fiscal s'ha mostrat partidari de deixar en llibertat sota fiança de 9.000 euros tres dels detinguts. Concretament, aquesta mesura faria referència als que, segons la recerca, no van tindre contacte directe amb els materials precursors d'explosius que va trobar la Guàrdia Civil.

Als detinguts els investiguen pels delictes de pertinença a grup terrorista, fabricació i tinença d'explosius i conspiració per a causar danys materials.

D’altra banda, la sala penal de l’Audiència Nacional també ha convocat una altra vista per a revisar el recurs d'apel·lació d'un quart investigat, encara que en aquest cas el ministeri públic sí que s’oposa a la llibertat provisional. La Fiscalia fonamenta la decisió en el fet que, segons la investigació, el domicili d’aquest detingut va servir com a "laboratori clandestí" per a la preparació, confecció i pràctica de diversos compostos explosius, així com a lloc d'emmagatzematge de les diferents substàncies perilloses.

També et pot interessar

stats