L’Audiència Nacional anul·la les ordes d'empresonament per terrorisme de quatre CDR

Considera que no se'ls va proporcionar informació essencial en les audiències breus i obliga a fer-les de nou.

L’Audiència Nacional anul·la les ordes d\'empresonament per terrorisme de quatre CDR
L’Audiència Nacional anul·la les ordes d'empresonament per terrorisme de quatre CDR

L'Audiència Nacional ha anul·lat les ordes d'empresonament de quatre dels set CDR empresonats per terrorisme. Considera que no se'ls va proporcionar informació essencial en les audiències breus en les quals es va acordar la presó i obliga el jutge a fer-les de nou, la qual cosa no implica que queden en llibertat.

De fet, el jutge Manuel García Castellón ha emplaçat a dimecres aquests quatre CDR per a fer de nou les audiències breus de l'article 505 de la Llei d'enjudiciament criminal, previstes per a l'adopció de mesures de presó.

La secció segona penal ha adoptat aquesta decisió en un acte que es basa en la doctrina fixada pel Tribunal Constitucional que estableix que, en causes que estan sota secret, el jutjat ha d'aportar una mínima informació essencial a fi de garantir el dret de defensa.

Els magistrats no han entrat a valorar si hi ha motius de fons per a enviar-los a la presó, però entenen que les actuacions han de retrotraure's al moment en què se'ls va posar a la disposició del jutge després de la detenció.

Posteriorment, el jutge instructor haurà de decidir si els posa en llibertat o, per contra, considera que ha de mantindre la presó provisional.

També et pot interessar

stats