L'Audiència arxiva la causa per la venda d'entrades de la Tomatina de 2013

L’acusació popular s’ha retirat i ha renunciat a exercir qualsevol acció penal i civil en la causa

La Tomtina de Bunyol, en una edició anterior / À Punt NTC
La Tomatina de Bunyol / À Punt NTC

L'Audiència de València ha suspés i ha arxivat el juí a l'exalcalde de Bunyol Joaquín Masmano per la venda d'entrades per a la Tomatina de 2013, en retirar-se del procés l'acusació popular. 

El juí anava a ser entre aquest dimecres i aquest divendres a la secció cinquena de l'Audiència de València, però el Tribunal ha dictat aquest dimarts una provisió per la qual deixa sense efecte l'assenyalament i acorda arxivar les actuacions, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. 

L'arxivament es deu al fet que l'acusació popular ha presentat un escrit pel qual renuncia a exercir qualsevol acció penal i civil en la causa. Era l'única part acusadora en el procediment, ja que la Fiscalia es va retirar per no apreciar delicte i va sol·licitar l'absolució dels acusats perquè, encara que la contractació es va fer "sense concurs ni expedient administratiu", existia "voluntat d'actuar de conformitat amb la llei i en benefici del poble, en un cas fins llavors no regulat".

L’exalcalde de Bunyol Joaquín Masmano i l’exregidor de Festes Rafael Pérez, a més d’un empresari i una quarta persona, estaven encausats per presumptes irregularitats en la contractació per l'Ajuntament al febrer de 2013 de la gestió d'entrades de la Tomatina.

També et pot interessar

stats