A juí un exalcalde i un exregidor de Bunyol per irregularitats en la venda d’entrades per a la Tomatina el 2013

La Fiscalia reconeix que l’adjudicació de les entrades es va fer sense concurs ni expedient.

Imatge d'arxiu de la Tomatina
Imatge d'arxiu de la Tomatina / À Punt NTC

L’exalcalde de Bunyol Joaquín Masmano i l’exregidor de festes Rafael Pérez aniran a juí per, suposadament, adjudicar sense concurs públic la venda d’entrades per a la Tomatina el 2013, després que l’acusació particular mantinga els càrrecs de prevaricació contra ells.

L’Audiència de València havia fixat per a aquest dilluns un juí de conformitat, que busca que les parts implicades arriben a un acord, que sol consistir en una rebaixa de la pena i l’acceptació dels fets per part del reu.

No obstant això, com que el fiscal no acusa, la possibilitat que els imputats acceptaren els càrrecs era menor i com que l’acusació particular ha mantingut la seua posició, el juí finalment se celebrarà, encara que no s’ha fixat data encara.

Els fets a jutjar, que podrien constituir un delicte de prevaricació, es remunten al 2013. Llavors, els acusats van subscriure un contracte de cessió de la venda de les entrades de la festa de la Tomatina.

L’acusació particular l’exerceix una empresa que es considera perjudicada per aquesta cessió i defensa que va ser arbitrària, sense els tràmits previstos per la llei.

El ministeri fiscal, que sol·licita l’absolució dels acusats, reconeix en el seu escrit de conclusions que l’adjudicació es va fer sense concurs ni expedient, però que es va dur a terme amb la “voluntat d’actuar d’acord amb la llei i en benefici del poble, en un esdeveniment fins ara no regulat”.

També et pot interessar

stats