L'aturada de lletrats deixa més de 500 juís suspesos a la Comunitat Valenciana

Seguiment del 85%, segons els sindicats.

Les associacions reclamen una modernització urgent de l'administració de justícia
Les associacions reclamen una modernització urgent de l'administració de justícia

L'aturada de les associacions de lletrats de l'administració de justícia ha tingut un seguiment del 85% i ha obligat a suspendre 500 juís, segons els convocants. Els lletrats estaven cridats aquest dimarts de 10 a 12 h a una aturada a la qual s’han pogut sumar els més de 400 professionals d'aquest àmbit de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat d'instar el Ministeri de Justícia a adequar els seus salaris.

El Col·legi Nacional de Lletrats de l'Administració de Justícia, la Unió Progressista de Lletrats de l'Administració de Justícia, el Sindicat de Lletrats de l'Administració de Justícia i l'Associació Independent de Lletrats de l'Administració de Justícia han emés un comunicat per a presentar davant el Ministeri de Justícia i les administracions implicades tot un seguit de reivindicacions.

Els convocants assenyalen que el 4 de maig del 2010 va entrar en vigor la llei per a implantar la nova oficina judicial, amb la finalitat de regular la distribució de les competències entre jutges i tribunals. D'aquesta manera, segons el comunicat, els secretaris judicials van assumir "les tasques no vinculades estrictament a la funció jurisdiccional, cosa que suposava un augment de la seua responsabilitat" per tal que els jutges i magistrats es dedicaren únicament a la seua funció constitucional: jutjar.

Els secretaris judicials consideren que l'augment de funcions no "es va compensar amb la corresponent adequació salarial, perquè es va ajornar a l'espera d'una millora pressupostària". La primera aturada dels lletrats de l'administració de justícia està motivada pels "huit anys esperant" aquesta milloria pressupostària.

A més a més, en el comunicat, les associacions reclamen una "modernització urgent de l'administració de justícia, continuant la implantació de la nova oficina judicial" i que "el país dispose d'un Registre Civil públic, modern i gratuït", a més d'implantar "un expedient digital electrònic".

També et pot interessar

stats