L'astronauta Sara García protagonitza el nou mural de Dones de Ciència

El CEIP Cervantes de Gandia ha inaugurat aquest dilluns l'obra de l’artista mexicana Dolores Navarro, 'Yuda'

Inauguració del mural de Sara García al CEIP Cervantes de Gandia
Inauguració del mural de Sara García al CEIP Cervantes de Gandia / Sebas Rocast (UPV)

Al novembre de l'any passat, Sara García Alonso va quedar seleccionada entre quasi 23.000 persones com a astronauta de reserva en el Cos Europeu d'Astronautes de l'ESA (l’Agència Espacial Europea, per les sigles en anglés), i es va convertir en la primera dona espanyola que ho aconseguí.

Des d’aquest dilluns, la seua figura inspira els més de 400 estudiants del CEIP Cervantes de Gandia (Safor), on s’ha inaugurat un mural espectacular amb el qual la Universitat Politècnica de València (UPV) i el centre d'innovació Les Naus de l'Ajuntament de València li rendeixen homenatge en el seu projecte Dones de Ciència.

El mural és obra de l'artista mexicana Dolores Navarro, Yuda, i va més enllà del retrat: hi destaquen les figures de dues xiquetes que remeten a la infància de Sara, “a la seua curiositat insaciable i ganes d'aprendre”, acompanyades d'un xicotet retrat de la investigadora lleonesa, i la reproducció de dos dibuixos que han fet un xiquet i una xiqueta del centre.

Sara García posant davant del seu mural el CEIP Cervantes de Gandia dins de la iniciativa Dones de Ciència
Sara García posant davant del seu mural el CEIP Cervantes de Gandia dins de la iniciativa Dones de Ciència / Kazados (UPV)

Yuda explica que ha intentat transmetre les ganes de somiar i de ser com Sara García, que sempre sigut molt curiosa i ha tingut ganes d’aprendre i aportar a la societat. A més, durant els dies que va pintar el mural, l'artista mexicana va animar l'alumnat a fer un dibuix a Sara i va incloure una reproducció de dos dels dibuixos com a culminació del mural. “Sens dubte és un dels meus murals preferits, que ja porte al cor. Per a mi ha sigut un honor representar Sara i homenatjar-la”, ha destacat l’artista.

Per la seua banda, García ha assegurat que aquest és l’homenatge més bonic que li han fet en tota la vida, i que l’emoció que ha sentit en veure’l ha sigut “indescriptible”, igual com cada minut que ha passat amb els xiquets i xiquetes del centre”. Durant la inauguració del mural, la investigadora lleonesa, que desenvolupa la seua activitat científica en el Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO), ha traslladat a totes les alumnes un missatge clar i ple d'esperança: “Mai, mai, mai deixeu d'imaginar, de somiar, perquè el futur és vostre, de cadascuna de vosaltres”.

Dones de Ciència és una iniciativa de la UPV i Les Naus que té el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació. Per això, la inauguració del mural ha tingut la participació de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant; el rector de la UPV, José E. Capella; l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; la directora de Les Naus, Marta Chillarón, i la mateixa Sara García Alonso, a més del professorat i alumnat del centre.

Inauguració al CEIP Cervantes de Gandia del mural de Sara García
Inauguració al CEIP Cervantes de Gandia del mural de Sara García / Sebas Rocast (UPV)

També et pot interessar

stats