L’Associació d’Empresàries i Professionals de València reclama un “canvi social profund” cap a la corresponsabilitat

29 min.

Aquest dissabte 22 de febrer se celebra el Dia Europeu de la Igualtat Salarial, una data que serveix per a mostrar la bretxa salarial que existeix entre homes i dones. Segons l’Associació d’Empresàries i Professionals de València (EVAP), aquesta diferència en la remuneració se situa en al voltant del 22%, una xifra que, al parer de la presidenta d’aquesta organització, Eva Blasco, “mostra que és real i ara la societat és conscient”.

En una entrevista en Les notícies del matí, Blasco ha assenyalat que la desigualtat salarial és evident en tots els nivells i que per a lluitar-hi “cal un canvi social profund cap a la corresponsabilitat”. Creu que la feminització sectorial “és un fet” i que la precarietat sol estendre’s en les professions on la presència de dones és més gran. També que quan les dones arriben a llocs de responsabilitat “també hi ha bretxa”.

Entre les mesures perquè aquesta diferència en la remuneració es vaja acurtant fins a desaparéixer, la presidenta de l’Associació d’Empresàries i Professionals de València ha apostat també perquè les persones que negocien els convenis empresarials tinguen formació en perspectiva de gènere o que la conciliació laboral no es quede només en el tema dels horaris. Pensa que l’existència de referents de dones en determinades posicions ajudarà les xiquetes d’ara a arribar on elles vulguen.

stats