L'Assemblea Feminista de València denuncia que ha rebut multes pel 8M

Les han sancionades amb més de 5.000 euros per talls de carreteres i carrers durant les protestes del Dia de la Dona.

L'Assemblea Feminista de València denuncia que ha rebut multes per les protestes del passat 8 de març
L'Assemblea Feminista de València denuncia que ha rebut multes per les protestes del passat 8 de març / Arxiu

L'Assemblea Feminista de València ha denunciat que ha rebut més de 5.000 euros en multes per "talls de carreteres i carrers" durant les protestes del passat 8 de març. Aquestes sancions se sumen a les que ja els imposaren per més de 6.000 euros en 2018, i emparades, segons diuen, "sota la llei mordassa", per presumptes faltes d'orde públic durant el dia de la vaga.

La plataforma considera que les multes "s'apliquen de manera injusta per exercir el dret de vaga i piquet". El col·lectiu afirma que "es tracta d'un nou atac repressiu contra tot el moviment feminista" i han assenyalat la delegació del govern a València i el mateix delegat, Juan Carlos Fulgencio, com a "principal responsable".

Per açò, han demanat "la retirada de totes les multes del 8M en processos oberts pels actes de l'any passat i d’enguany".

Denunciades per Hazte Oír

D'altra banda, l'Assemblea Feminista de València també alerta que tres activistes han sigut denunciades per l'associació Hazte Oír, després que intentaren parar el seu autobús a València, que exhibia el lema “#StopFeminazis, no és violència de gènere, és violència domèstica'. Les han imputades per delictes d'incitació a l'odi i se'ls demana 17.000 euros a cadascuna.

També et pot interessar

stats