L'assassí en sèrie de Castelló, Joaquín Ferrándiz, eixirà de la presó d'ací a sis mesos

À Punt parla de la seua posada en llibertat amb professionals i familiars d'una de les víctimes

Imatges d'arxiu de RTVV del juí de Joaquín Ferrándiz

Joaquín Ferrándiz Ventura, l'assassí en sèrie de Castelló, eixirà de la presó d'ací a sis mesos, el 23 de juliol, després d'haver complit 25 anys d'internament. Va ser condemnat per la violació i assassinat de cinc dones.

La Fiscalia va demanar 120 anys de presó per a Ferrándiz, la condemna va ser de 69 anys, però n'ha complit 25, el màxim que estableix la llei. Juan Salom va ser el fiscal i continua pensant que la condemna va ser baixa. “Hui dia li hagueren imposat la presó permanent revisable. Se li va aplicar el màxim que podia imposar la llei en aquell moment i va ser condemnat per cada assassinat a una mitjana de cinc anys”, assegura. 

Ferrándiz és una persona amb un perfil psicopatològic concret. Aquest és el perfil traçat per la criminòloga Carmen Balfagon, una de les poques persones que ha pogut parlar amb ell a la presó. “Crec que hauria d’haver sigut objecte d’un estudi minuciós mentre estava aïllat”, afegeix. 

La criminòloga no creu que puga reincidir. Però sí que ho pensa Jaime, el germà d'una de les víctimes, Amalia Garcia, que diu que continua sent un perill i que no acceptaria un perdó que mai ha arribat. “Jo volia que es podrira a la presó per a sempre, però no ha pogut ser”, manifesta. 

Un debat s'obre ara respecte a la necessitat de revisar l'ordenament jurídic per a controlar que assassins com Joaquín Ferrándiz no tornen a delinquir.

El programa d'À Punt amb format de true crime, L'hora fosca es va centrar en aquest cas la temporada passada. L'operació Bola de cristall els va conduir a descobrir la identitat del responsable de la mort d'aquestes cinc dones i a saber més sobre com actuava i planificava els crims.

També et pot interessar

stats