L'arribada de dos pasteres més a la costa d'Alacant fa pujar a sis el nombre d'embarcacions interceptades des de dissabte

Les últimes embarcacions han arribat a la costa de Benidorm i del Pilar de la Foradada amb 13 migrants, entre els quals hi ha almenys un menor

Imatge d'arxiu de l'arribada de tres pasteres al desembre de 2020 a les costes de la Marina Baixa
Imatge d'arxiu de l'arribada de tres pasteres a les costes de la Marina Baixa al desembre de 2020 / À Punt NTC
À Punt NTC
16 d'agost 2021 - 11:06

Dos pasteres han arribat aquesta matinada a les costes d'Alacant amb 13 migrants algerians. Des de dissabte són ja sis les embarcacions interceptades o que han arribat a distints punts de la costa d'Alacant. La primera va ser detectada a les 03:40 hores a la platja de Llevant de Benidorm, a la Marina Baixa, amb sis persones, tots homes, entre els quals hi havia un menor de 17 anys. La segona es va localitzar passades les cinc de la matinada al Pilar de la Foradada, al Baix Segura, amb set persones a bord, segons han detallat des de Creu Roja Espanyola. L'ONG ha informat que tots els tripulants que han arribat aquesta matinada són homes d'origen algerià.

Creu Roja ja havia interceptat quatre pasteres entre dissabte i diumenge, dues a la ciutat d'Alacant (cap de l'Horta i Urbanova), amb dotze i cinc migrants cadascuna; una a Xàbia, amb tretze persones, i una altra a Santa Pola, amb onze. La primera embarcació d'Alacant, que va arribar a l'altura del cap de l'Horta, va ser socorreguda aquest dissabte cap a les 13:00 hores. A bord anaven dotze migrants, onze algerians i un palestí, que posteriorment van ser traslladats al port d'Alacant per a rebre assistència i realitzar-se una prova diagnòstica PCR. Un d'ells va afirmar que era menor d'edat.

En l'embarcació de Xàbia hi havia tretze migrants algerians, tots majors d'edat i en bon estat de salut. També en la pastera de Santa Pola anaven onze homes de la mateixa nacionalitat. 

També et pot interessar

stats