L'Aràbia Saudí 'furta' a la Universitat d'Alacant l'ecòleg Fernando Maestre, eminència internacional en el canvi climàtic

L'investigador abandona Espanya fart de "l'excessiva burocràcia" i les dificultats per a mantindre un equip d'investigació estable

Fernando Maestre
L'ecòleg Fernando Maestre en una imatge d'arxiu / Universitat d'Alacant

Fernando Maestre canvia la Universitat d'Alacant per l'Aràbia Saudí. El prestigiós biòleg i ecòleg de Saix (Alt Vinalopó) ha confirmat la marxa a la King Abdullah University of Science and Technology de Thuwal durant almenys cinc anys. Ha justificat la decisió en els entrebancs per a continuar les seues investigacions sobre l'ecologia de les zones àrides i els impactes del canvi global, per "l'excessiva burocràcia" del sistema d'investigació espanyol i "les dificultats" per a "poder mantindre un grup d'investigació estable".

Maestre és un dels científics més citats del món i un dels experts més reconeguts en l'àmbit del canvi climàtic. Ha publicat més de 270 articles en revistes científiques internacionals, incloent-hi ScienceNature PNAS, així com sis llibres i nombrosos textos de divulgació científica. La seua carrera ha rebut reconeixements com el Premi Nacional d'Investigació Alejandro Malaspina, en l'àrea de ciències i tecnologies dels recursos naturals o el Premi Jaume I en Protecció del Medi Ambient.

El nomenament com a "investigador distingit" el va portar a la Universitat d'Alacant el 2019, previ pas per la de Duke (Estats Units) i la Rei Joan Carles de Madrid, on és catedràtic d'Ecologia. En l'actualitat dirigeix setze projectes d'investigació amb un pressupost superior als sis milions d'euros.

També et pot interessar

stats