L'aquari d'Alacant tanca després de morir-se 20 peixos

L'Ajuntament ha iniciat consultes per a dotar l'espai d'un ús expositiu.

El motiu de la mort dels peixos ha sigut una nova fallada en els sistemes de refrigeració de l'aquari.
El motiu de la mort dels peixos ha sigut una nova fallada en els sistemes de refrigeració de l'aquari. / Ajuntament d'Alacant

Una avaria del sistema de refrigeració de l'aquari de la plaça Nova d'Alacant ha tornat a causar la mort d'una vintena de peixos. En 2015 un problema similar ja va causar la mort de tots els peixos de l'espai, que va romandre tancat vint mesos. Ara el govern municipal ha decidit traslladar els animals de l'aquari definitivament perquè no pot garantir-ne la supervivència.

Segons l'Ajuntament, governat pel Partit Popular, el motiu de la mort dels peixos ha sigut una nova fallada en els sistemes de refrigeració de l'aquari, que ha provocat una pujada de la temperatura de l'aigua. La inversió de 120.000 euros per a rehabilitar la infraestructura que va aprovar l'anterior equip de govern, format pel tripartit del PSOE, Guanyar i Compromís, no ha evitat que els problemes en l'espai tornen a sorgir.

Israel Cortés, regidor de Medi Ambient, ha avançat que diverses associacions animalistes obrservaran el tractament dels peixos durant tot el procés d'extracció i transport, que "serà realitzat amb tota cura i garanties".

Pel que fa al futur de l'espai, situat al centre de la ciutat, Israel Cortés ha anunciat que canviaran el contingut però no el continent d'una infraestructura "ja emblemàtica". L'Ajuntament ha iniciat consultes per a dotar l'aquari d'un ús expositiu "mitjançant la tematització" del dedins amb elements sobre la flora i fauna marina autòctona, aprofitant les possibilitats en l'àmbit audiovisual i interactiu que brinden les noves tecnologies.

També et pot interessar

stats