L'app ¿Tienes Sal? arriba a València per a tornar la vida als barris

4 min.

Una gran comunitat en què els diferents membres es coneguen, s'ajuden i es donen suport quan siga necessari i facen coses junts. La vida als barris, fa un temps, era com la dels pobles, un pilar més de suport en què poder-se refugiar quan les circumstàncies ho demanen. Tanmateix, el creixement de les ciutats ha creat municipis on cada vegada es fomenta més l'individualisme i l'aïllament dels individus.

De la mà de la tecnologia, les coses poden canviar. Una aplicació pretén recuperar aquesta vida compartida i perduda amb la modernitat dels temps. Es diu ¿Tienes Sal? i proposa que les persones d'un mateix barri es puguen conéixer, ajudar-se i fer activitats junts si així ho desitgen. La idea està importada d'Alemanya, on ja fa temps que funciona. Ara ha arribat a València.

“És una plataforma de veïns que el que vol és que tornem als barris d'abans, quan tothom es coneixia i es feia vida entre els veïns”, ha comentat Sonia Alonso, cofundadora de l'aplicació, en la secció de xarxes de Les notícies del matí. Funciona de manera molt senzilla. La persona es registra i posa el barri en què viu. A partir d'aquest moment comença la interacció. “Es pot fer una publicació per a dir als veïns que els vols conéixer, o que necessites qualsevol cosa, fer grups, esdeveniments, i també hi ha un mercat ambulant on es pot comprar i vendre”.

Comenta que, pel que fa a les dades, només els usuaris i les usuàries del mateix barri poden contactar entre elles i que es realitzen controls estrictes per a complir la normativa de protecció de dades. L’app ha arribat fa poc a València i ja té més de 3.000 usuaris i usuàries actius. També està a Madrid i Barcelona i espera continuar estenent-se per altres ciutats espanyoles a poc a poc.

Continguts

stats