Més de 7.000 nounats moren cada dia al món

4 min.

7.000 nounats moren cada dia al món en el seu primer mes de vida, o el que és el mateix, cinc per minut. Una xifra sobre la qual vol conscienciar Metges sense Fronteres en el Dia Universal de la Infància. "Volem mostrar com són els primers minuts de vida en les crisis humanitàries, que es coneguen quins són els principals problemes als quals s'enfronten els nounats", ha assegurat en una entrevista en Les notícies del matí la delegada de Metges sense Fronteres a València, Mila Font.

L'organització ha llançat la campanya “Superbebés”, amb què vol posar l'accent sobre les circumstàncies que milers de xiquets pateixen a tot el món i ajudar a reduir la mortalitat entre els acabats de nàixer. La prematuritat, l'asfíxia en nàixer o les infeccions neonatals són les principals dificultats que afronten els nounats a països com ara la República Centreafricana. A València es pot visitar una instal·lació que aprofundeix en aquesta problemàtica.

Protegir els drets de la infància

Cada 20 de novembre se celebra el Dia Universal de la Infància, una data per a recordar que els xiquets i les xiquetes són un dels col·lectius més vulnerables, i per tant, un dels que pateix amb major intensitat els conflictes i crisis que hi ha al món. Aquest dia recorda que els més menuts tenen dret a la salut, a una educació i a la protecció, entre altres, independentment del lloc on hagen nascut. També, per a prendre consciència dels problemes que els afecten i prendre mesures per a resoldre'ls.

stats