L'Antiga indulta el ninot dedicat a l'Alzheimer i el dona a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de València

'Les rutes de la memòria' pretén ser un "símbol de la lluita i la perseverança diària" de les persones que pateixen aquesta malaltia i de les seues famílies

Ninot 'Les Rutes de la Memòria', dedicat a donar visibilitat a l'alzheimer, de la Falla l'Antiga de Campanar
Ninot 'Les rutes de la memòria', dedicat a donar visibilitat a l'Alzheimer, de la falla de l'Antiga de Campanar / EuropaPress

La falla de l'Antiga ha indultat el ninot 'Les rutes de la memòria', dedicat a donar visibilitat a l'Alzheimer, i l'ha donat a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de València (AFAV) com a "símbol de la lluita i la perseverança diària" de les persones que pateixen aquesta malaltia i les de les seues famílies.

Aquest ninot forma part del monument faller titulat Hic Svnt Dracones, que no va poder plantar-se el 2020.

Ara, amb la falla plantada, els presidents de l'Antiga, Xelo Salavert, Rafa Mengó i Quique Soler; la fallera major, Carolina Xifre, i la comissió al complet, han decidit que aquest ninot ha de ser indultat, i abans de la Cremà, l'Antiga ho entregarà a AFAV perquè ho custodie al seu centre de dia a Benicalap.

L'Antiga presentà el ninot, creat per l'artista faller Carlos Carsí, a l'Exposició del Ninot amb l'objectiu de "donar visibilitat a l'Alzheimer i posar en valor la dedicació de les famílies dels malalts que la pateixen".

"La idea sorgeix perquè, en tractar-se d'una falla de pirates que tenien les seues rutes de saqueig, va sorgir la idea de dedicar una figura al saqueig de la memòria, que és el que en realitat fa l'Alzheimer, en anar destruint a poc a poc tots els nostres records".

"Va jugar també un paper important en aquesta decisió que el pare d'un faller de la nostra comissió pateix aquesta malaltia", detallen els tres presidents.

Ana María Ruiz, presidenta d'AFAV, assegura que tindre aquest ninot al centre "serà un motiu d'alegria per als nostres usuaris i ens recordarà cada dia el gran cor de tots els integrants d'aquesta comissió fallera. Gràcies a gestos com aquest, sobretot en moments difícils, potenciem l'alegria i la il·lusió de crear entre tots un món millor". AFAV recollirà el diumenge el ninot 'Les Rutes de la Memòria'.

També et pot interessar

stats