L'ampliació del port de València, a debat al Muvim

La Federació d'Associacions Veïnals de València assenyala que l'obra respon a interessos privats, que no aportaran beneficis a l'economia de la ciutat

port valencia NIT.mp4
Imatge d'arxiu del port de València

Continua la mobilització ciutadana contra l'ampliació del port de València. La Federació d'Associacions Veïnals de València (FAAVV) ha organitzat aquest dimarts en el MuVIM un debat sobre l'ampliació del port de València amb el títol: "Ampliació? Equilibri ciutat vs. port". En l’acte, que s’inclou en les activitats de la XXXI Setmana Ciutadana, participen el catedràtic de Geografia Humana Josep Vicent Boira; l'arquitecte Carles Dolç; l'activista Pau Monestir, i el representat veïnal Julio Moltó.

Els organitzadors assenyalen que el model urbanístic que plantegen per a València es vincula amb el port i els seus efectes sobre la ciutat, les platges, l'Albufera, el transport i també els accessos de vehicles i el ferrocarril. Lamenten que “sembla que l'única cosa urgent siga l'ampliació del port”, no com “un projecte d’interés general”, sinó un “d'interessos privats, que no aportaran beneficis a la nostra economia i que, en lloc de generar més llocs de treball, retallarà ocupacions a causa de l'automatització”, ha apuntat la Federació.

En un comunicat, asseguren que és un fet “objectiu” que afectarà “greument” totes les persones que viuen als barris “més pròxims”. Més enllà dels Poblats Marítims, l'ampliació afectarà “tot model de ciutat, fins i tot tota l'àrea metropolitana”. Per això, la Federació considera necessari “continuar analitzant i coneixent més sobre aquesta qüestió” i han organitzat aquesta xarrada debat, “oberta a tota la ciutadania”, on tractaran totes aquestes qüestiones entorn del projecte de nova ampliació del port.

També et pot interessar

stats