Més de 300.000 sol·licituds d'abonament gratuït col·lapsen els webs de Metrovalència i TRAM d'Alacant

La Conselleria de Mobilitat explica que la incorporació de l'EMT de València a la targeta en les últimes hores ha "multiplicat" les peticions, que han col·lapsat els llocs web durant tot el dijous

Passatgers en un vagó de Metrovalència
Passatgers en un vagó de Metrovalència / FGV
À Punt NTC
Laura Garsando @apuntnoticies
À Punt NTC
Miquel Sanjuan
06 d'octubre 2022 - 14:11 Actualitzat: 06 d'octubre 2022 - 21:20

Aconseguir cita prèvia per a l'Abonament Temporal Jove Gratuït, que permetrà als valencians i les valencianes de fins a trenta anys viatjar debades en el transport públic de la xarxa autonòmica fins que acabe l'any, s'ha convertit aquest dijous en missió impossible per a molts. És una de les mesures anunciades en el debat de política general que més èxit han tingut entre la ciutadania i així ho demostra el volum de sol·licituds que ha registrat el sistema de cita prèvia telemàtic per a adquirir la targeta habilitada per la Generalitat. Es posava en marxa hui i les més de 300.000 peticions només començar el termini han col·lapsat els webs de Metrovalència i TRAM d’Alacant

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha explicat a última hora d'aquest dijous que la incorporació de l'EMT de València a la targeta en les últimes hores ha "multiplicat" les peticions, que han col·lapsat els llocs web durant tot el dijous. Mobilitat tracta de resoldre la incidència.

El títol de transport es podrà utilitzar des del pròxim 9 d'octubre fins al 31 de desembre en els serveis de Metrovalència, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló i Metrobús. A Castelló de la Plana el tràmit es pot fer de manera presencial a partir d'aquest divendres en l'oficina del carrer de Carcaixent, 1, per la qual cosa no hi ha afecció de la incidència. 

El termini per a demanar cita en línia a València i Alacant començava a les 9:00, però poc després els dos portals apareixien inaccessibles per a la majoria d'internautes. "No es pot accedir a aquest lloc web" és el missatge que es mostra en pantalla en el moment de redactar aquesta informació, cap a la una del migdia.

Fonts de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat expliquen a À Punt NTC que la incidència s'ha degut a la gran allau de peticions que els han arribat, més gran fins i tot del previst. Segons han remarcat, portaven preparant el sistema des que el president de la Generalitat, Ximo Puig, va fer pública la mesura el passat 27 de setembre en les Corts, però finalment el volum ha desbordat els servidors amb centenars de milers de persones alhora. A les nou del matí, per exemple, hi havia 300.000 internautes tractant de registrar-se en la plataforma.

Des del departament liderat per Rebeca Torró precisen que en el cas de Metrovalència hi ha més peticions de les inicialment previstes perquè en les últimes hores s'hi ha incorporat també la xarxa de l'EMT de València, que engloba el 50% dels usuaris de l'àrea metropolitana de la capital. Això ha "multiplicat" les peticions i ha convertit el fet d'aconseguir una de les anhelades citacions en tot un repte per als beneficiaris. 

Alguns afortunats sí que han pogut aconseguir la cita prèvia al llarg del matí, com han confirmat ells i elles mateixes per Twitter. Des de Política Territorial asseguren que el sistema està donant progressivament eixida a la gent en cua.

De moment és difícil mesurar l'impacte de la mesura entre la ciutadania perquè el departament dirigit per Rebeca Torró no disposa de xifres provisionals sobre el volum de peticions registrades per a adherir-se a l'abonament de transport gratuït. 

Passos per a traure el títol

Cal posseir un document d’identitat en vigor i registrar-se en el lloc web de Metrovalència o TRAM d’Alacant mitjançant una adreça de correu electrònic. A continuació, es pot sol·licitar cita prèvia introduint el número del DNI, que només pot anar associat a un correu. En el moment de demanar la cita, s’haurà de triar el lloc de recollida de la targeta entre totes les opcions disponibles.

La persona usuària rebrà, a través del correu electrònic que ha usat per a registrar-s'hi, una confirmació amb el número de cita, que haurà de presentar juntament amb el DNI per a arreplegar el títol. Una mateixa persona pot recollir diverses targetes, sempre que acudisca amb els números de cita i els DNI originals.

El títol es carrega en una targeta anònima de cartó, però és personal i intransferible, atés que ha d’anar associada a un document d’identitat, DNI, NIE o passaport. El títol i el suport de cartó són gratuïts.

També et pot interessar

stats