L’alimentació saludable i la tecnologia alimentària del futur arriben a les aules
L'alumnat d'un col·legi de València proposa idees de com continuar consumint aliments sostenibles i de proximitat en la tercera edició de Gastro Genius Lab
Alguna vegada s'han plantejat com serà l'alimentació del futur? O quines tecnologies s'inventaran d'ací a uns anys per a cuinar amb més comoditat i facilitats? Aquest dijous l'alumnat del col·legi Liceu Corbí de València ha proposat algunes idees de com continuar consumint aliments saludables, sostenibles i de proximitat.
Fer una torrada a casa, o millor dit, que un robot s'encarregue de fer-la són alguns dels projectes amb visió de futur que participen en la tercera edició de Gastro Genius Lab, una escola urbana que pretén educar els més menuts en una alimentació sana i amb productes de quilòmetre zero. “Els ha ajudat a saber d’on provenen els productes i a millorar la concepció sobre alimentació saludable”, assegura la consultora de la fundació KM Zero, Claudia da Cunha Vello.
Un total de cinquanta alumnes de sext de primària han sigut els encarregats d'idear, no només la tecnologia alimentària del futur, sinó també innovar amb els productes que mai poden faltar en la dieta mediterrània. "El nostre plantejament ha sigut que les verdures que es fan a la barbacoa facen gust de carn, mitjançant espècies d'adob i picant. És la verdura amb totes les seues propietats, l'únic que canvia és el gust", explica l’estudiant Pablo Punzano.
La també alumna Natalia Fornés mostra el seu projecte: gelats per a persones amb problemes alimentaris, com diabètics, al·lèrgics al gluten o amb intolerància a la lactosa. Uns reptes dels quals també prenen nota els representants de diverses empreses alimentàries.
Més llegit
-
Dos germans moren en un accident de moto a l’entrada de València
-
Intenten cremar un mural de dos falleres besant-se a Gandia
-
Mor ofegat el menor desaparegut al riu Chico a Alboraig
-
Una incidència en les línies fixes de Telefónica ha provocat problemes en els telèfons d'Emergències 112 durant el matí
-
Salven la vida d’una dona inconscient a Cullera després de l’avís de la seua filla des de l'estranger
-
Ixen desenes de rates mortes a la badia d'Alacant després de les pluges
-
La jutgessa de guàrdia en la dana: "Vam muntar l'oficina en una gasolinera que semblava una zona de guerra"
-
Un valencià aspira a disputar-se amb Feijóo les primàries per a la direcció nacional del PP
-
Del ponent al mestral
-
Del 8 de setembre al 19 de juny: consulta el calendari escolar del curs 2025/2026
Més vist
-
El balcó de Vicent Marzal, el pintor, escultor i muralista valencià
-
19.05.2025 | Informatiu nit
-
ZOOM | L'apagada
-
19.05.2025 | Informatiu nit | L'oratge
-
El risc per als pacients electrodependents, les conseqüències més greus de l’apagada
-
19.05.2025 | La via verda
-
19.05.2025 | Atrapa'm si pots
-
20.05.2025 | Entrevista LNM Lucía Mayordomo, titular del jutjat de guàrdia el dia de la dana
-
19.05.2025 | A la saca
-
19.05.2025 | Informatiu migdia
Més escoltat
-
19.05.2025 | Línia de fons
-
Episodi 34: Veïns amb Lluís Obiols
-
19.05.2025 | “Distopies”, avantatges i desavantatges de l'ús de la intel·ligència artificial
-
19.05.2025 | 90 minuts
-
19.05.2025 | Queda't amb els nostres | Marybel Nilson
-
19.05.2025 | “Fil d’Irene”, Semíramis, la reina que va governar les terres babilòniques al segle IX
-
19 de maig - Monrou intrepreta el cèlebre “Happy Birthday Mr. President” (1962)
-
18.05.2025 | Línia de fons
-
18.05.2025 | Amunt i avall | Tercera Part
-
18.05.2025 | Amunt i avall | Segona Part