L'alcalde Gandia veu el projecte del tramvia a Dénia "més rendible i viable" que el tren de la costa

José Manuel Prieto considera "molt positiu el pas avant de la Generalitat" per l'immobilisme de l'Estat

José Manuel Prieto, alcalde de Gandia
José Manuel Prieto, alcalde de Gandia / Ajuntament de Gandia

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha valorat en Les notícies del matí el projecte de construir un tramvia que connecte Dénia amb Gandia, que va anunciar aquest dijous el conseller de Mobilitat, Arcadi España. L'alcalde considera "molt positiu el pas avant de la Generalitat" per l'immobilisme de l'Estat.

"És una connexió històrica natural que sempre hem tingut i vam perdre entre dues comarques que tenim moltes coses en comú i molts lligams, i és necessària", ha dit l'alcalde.

José Manuel Prieto ha indicat que "tècnicament" i fins i tot amb estudis econòmics de viabilitat, és "més rendible la proposta de la Generalitat d'un tramvia i també més realista" que el tren de la costa.

Les administracions implicades en el projecte es reuniran pròximament per analitzar el traçat del tramvia i el tipus d'infraestructura.

Sobre el projecte del tren de la costa, ha recordat que l'Ajuntament de Gandia va al·legar dues voltes contra el traçat del tren de la costa "perquè ens deixava pràcticament fora de la connexió". Unes al·legacions, ha dit, que "s'havien de respondre i encara no s'han respost".

De totes maneres, l'alcalde no renuncia al tren de la costa, ja que també milloraria la connexió amb València, perquè a partir de Cullera ja no tenim doble via i amb una doble via podríem arribar amb més freqüència i més ràpidament a la capital".

També et pot interessar

stats