L'alcalde de Callosa d'en Sarrià: "Ens hem quedat sense ponts i és difícil que puguem obrir les Fonts de l'Algar a curt termini"

Andrés Molina indica que estan avaluant els danys per a recondicionar la zona "com més prompte millor", però veu complicat arribar a Setmana Santa

La força de l'aigua s'han dut ponts i passarel·les a les Fonts de l'Algar
La força de l'aigua s'ha emportat ponts i passarel·les a les Fonts de l'Algar / À Punt NTC

El temporal de pluja ja ha escampat i a banda de registres històrics en alguns observatoris de la Comunitat Valenciana, també deixa les conseqüències dels efectes de la pluja. A la comarca de la Marina Baixa, el paratge de les Fonts de l'Algar ha sigut una de les zones més afectades per l'últim episodi de pluges.

Els més de 170 litres per metre quadrat que s'han arreplegat aquest cap de setmana han deixat els accessos tancats i l'aigua s'ha endut zones per a vianants i ponts a les Fonts de l'Algar.

Andrés Molina, l'alcalde de Callosa d'en Sarrià, ha dit en Les notícies del matí que els danys al paratge han sigut "quantiosos" i els estan avaluant ara. "Entre hui i demà volem tindre un esborrany que ens indique la línia a seguir".

L'objectiu del consistori és posar-se ràpidament en marxa per a recondicionar la zona "com més prompte millor", però reconeix que la Setmana Santa "està molt prop" i és difícil. "Ens hem quedat sense ponts i és difícil que puguem obrir a curt termini", lamenta Molina.

Demana prudència als curiosos

L'aigua que va caure amb intensitat busca l'eixida natural pel riu Algar, que ha augmentat de cabal de manera considerable. És per això que l'alcalde demana prudència a la gent que s'ha acostat aquest cap de setmana a veure com havia quedat la zona. "La gent va accedir inconscientment per una zona travessant séquies de manera perillosa".

Un lloc molt turístic

Les Fonts de l'Algar es troben a uns 3 quilòmetres de Callosa d'en Sarrià i estan constituïdes per una sèrie de cascades i recessos d'aigua que aquesta ha anat modelant. És una zona molt turística en la qual hi ha un pont al costat d'un restaurant des del qual s'observa la cascada principal.

A través d'una passarel·la es pot fer un recorregut d'1,5 quilòmetres al llarg del llit del riu Algar que descobreix aquesta zona de gran bellesa càrstica per l'abundància de la roca calcària, al costat de les piscines naturals i les cascades.

"Intentarem reposar-lo com més prompte millor perquè la gent en gaudisca", ha conclòs l'alcalde.

També et pot interessar

stats