L'Ajuntament de València inicia la renovació completa del pont de les Flors

Es millorarà el sistema de reg per a fer-lo més eficient i l'estructura de les jardineres serà més resistent per a evitar episodis de vandalisme

Comença la renovació del pont de les Flors de València
Comença la renovació del pont de les Flors de València / Ajuntament de València

El pont de les Flors de València es renovarà completament durant les pròximes setmanes. El personal tècnic de l'Organisme Autònom Municipal de Parcs, Jardins i Biodiversitat Urbana del consistori ja ha iniciat els treballs de manteniment per tal d'executar aquesta reforma sostenible.

Segons el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, aquesta renovació total de la jardineria del pont de les Flors "es realitza després de quatre anys de mantindre les plantes", les quals han arribat "al final del seu cicle de vida", presentant un aspecte "no adequat". Tot i això, el regidor remarca que durant aquest període "s'hi han anat substituint exemplars a causa dels robatoris i altres incidències".

A banda de la renovació de totes les flors es canviarà el sistema de reg per reparar-lo i fer-lo més eficient, la qual cosa disminuirà el consum d'aigua i l'ús de productes fitosanitaris. També es millorarà el sistema de subjecció de les jardineres al pont, a fi que siga més difícil arrancar-les de l'estructura i reduir així els episodis de vandalisme.

Imatge del pont de les Flors el 2020
Imatge del pont de les Flors el 2020

Els treballs de renovació i millora sostenible del pont constitueixen la finalització del primer cicle de gestió sostenible de la jardineria d'aquesta infraestructura iniciada l'any 2018. Durant aquests quasi quatre anys, el període més llarg amb planta estable, s'ha realitzat un manteniment de les plantacions de forma plurianual per tal d'allargar la vida dels exemplars i minimitzar els costos de manteniment. D'aquesta manera, tal com apunta l'Ajuntament, s'ha aconseguit un estalvi mínim anual aproximat de més de 133.000 euros.

València, finalista al títol de Capital Verda Europea 2024

La renovació sostenible del Pont de les Flors està alineada a l'estratègia de renaturalització i millora de la infraestructura verda de la ciutat de València, finalista al títol de Capital Verda Europea 2024.

Aquest premi, dotat amb 600.000 euros, està promogut per la Comissió Europea des de 2010 per tal de reconéixer els projectes i el compromís per l'ecologia urbana.

També et pot interessar

stats