L'Ajuntament de València estudia com desbloquejar el PAI del Grau

El traçat s'ha convertit en un assentament de barraques on viuen 60 persones en condicions molt precàries

Pai del Grau València

El traçat del circuit de la Fórmula 1 de València ha passat a la història com un gran fracàs urbanístic per a la ciutat, i ara n’impedeix el desenvolupament a la zona.

Són uns 300.000 metres quadrats al costat del port i amb vistes als edificis més emblemàtics de València on hi havia projectada una urbanització de luxe que mai es va arribar a construir. Hui dia es troben en decadència i s’han convertit en un assentament de barraques en el qual viuen unes seixanta persones sense llum ni aigua i en condicions infrahumanes.

La majoria estan ací de forma irregular i s’amaguen de les càmeres, però la regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, ha explicat en À Punt que tenen censades unes 40 persones, però en viuen al voltant de 15 més i la colònia creix amb els mesos. De moment, l’Ajuntament està treballant per a oferir-los formació i regularitzar-los documentació. 

El circuit, ara en ruïnes va costar 40 milions que la Generalitat de Francisco Camps i l'Ajuntament de Rita Barberá acordaren que pagarien els promotors privats, però l'Ajuntament de Joan Ribó vol revertir la situació. Per això, l'equip tècnic d'Urbanisme està redissenyant el projecte amb l'objectiu de revertir la major part dels 40 milions d'euros en els propietaris.

L'últim escàndol al voltant del circuit esclatà al maig: la Guàrdia Civil investiga si Jaime María Febrer va cobrar comissions il·legals en la compravenda inicial d'aquest espai en el marc del cas Assut.

També et pot interessar

stats