L'Ajuntament de Puçol rescata al setembre els bous embolats que les asseguradores no volen cobrir

El consistori explica que per culpa de l'increment de la sinistralitat les companyies posen problemes sobretot en el bou embolat i han duplicat el preu de les pòlisses

L'Ajuntament de Puçol rescata al setembre els bous embolats que les asseguradores no volen cobrir / À Punt NTC

L'Ajuntament de Puçol, a l'Horta Nord, va acordar aquest dimarts en sessió plenària extraordinària, garantir els bous d'aquest dimecres i del dissabte 10 de setembre, fent-se càrrec del risc que no assumeix l'assegurança. Hui a Puçol són dues empreses diferents les que asseguren els actes taurins. Una, els bous de la vesprada, i una altra, el bou embolat de la nit, segons ha explicat a À Punt NTC Paz Carceller, alcaldessa. "Segur il·limitat per al bou de la vesprada i assegurat fins a 24.000 euros per al de la nit", detalla la regidora. La decisió s'ha pres perquè les companyies asseguradores per culpa de l'elevada sinistralitat, han duplicat les pòlisses per cobrir aquests actes taurins.

"Les assegurances ara ja no ens asseguren il·limitadament, per tant, l'Ajuntament no pot assumir el risc que porta un tema de bous al carrer. Sobretot en el bou embolat, perquè diuen que és un tema de maltractament animal", detalla Carceller.

Allianz, l'empresa que cobreix la vesprada, no vol fer-se càrrec del bou embolat perquè considera l'acte com un maltractament animal. Un entrebanc al qual s'ha de sumar la pujada de les primes. "Han passat de pagar 7.000 euros per a tots els festejos de l'any a 14.000 només fer la meitat de l'any", remarca Carceller.

Les assegurances parlen d'augment de sinistralitat. De fet, l'Ajuntament va llançar una campanya per a reclamar que qui vaja als bous, ho faça amb seny.

Mentrestant, per als aficionats i les penyes s'obri un escenari ple d'incerteses, que deixa enlaire la celebració de molts actes taurins.

També et pot interessar

stats