L'Ajuntament de Nàquera demostra que va registrar l'ermita nou anys abans que ho fera l'Església

El consistori reclama la propietat del temple, que l'arquebisbat va registrar al seu nom el 2001

Destacat de l'informe jurídic que evidencia la propietat municipal de l'ermita
Destacat de l'informe jurídic que evidencia la propietat municipal de l'ermita / À Punt NTC

L'ermita de Sant Francesc de Nàquera es va registrar a nom del poble abans que l'Església ho fera el 2010. Un informe jurídic municipal ha descobert que l'ajuntament va inscriure la parcel·la en el Registre de la Propietat de Massamagrell el 2001, nou anys que s'adjudicara la propietat l'arquebisbat de València. El document serà un instrument clau per a retornar la propietat de l'edifici al veïnat del municipi del Camp de Túria.

Aquesta ermita dedicada a Sant Francesc d'Assís, el patró de la localitat, és només una de les 900 propietats que l'Església es va posar al seu nom a la Comunitat Valenciana ,de les prop de 35.000 que el govern espanyol ha identificat a l'Estat. L'operació la va fer possible una reforma de la llei hipotecària en temps del govern del PP de José María Aznar, que ja ha sigut derogada.

L'executiu va fer públic el llistat al mes de febrer per a sorpresa del veïnat de municipis com Nàquera, que desconeixien el canvi de propietat.

El passat mes de març el govern municipal de la població va iniciar els tràmits perquè el temple torne a ser del poble, amb el suport de l'oposició municipal en bloc i una llista de 1.200 firmes de veïns i veïnes. Un procés al qual s'aportarà ara l'evidència que el primer registre de propietat del qual es té constància figura a nom de l'Ajuntament.

L'alcalde de la localitat, Damián Ibáñez (Unió Popular de Nàquera), ha explicat a À Punt que vol evitar els tribunals i tancar amb l'arquebisbat un conveni per a cedir l'explotació de la parròquia per a ús religiós a canvi del reconeixement com a bé municipal.

També et pot interessar

stats