L’Ajuntament de Gandia posa a la disposició de les famílies afectades 16 habitatges del parc públic i 18 pisos privats

Els afectats per l’incendi de Llutxent visiten les seues viviendes, però no podran quedar-s'hi, per la falta d’aigua i llum.

Una de les cases de la urbanització Montesol de Marxuquera afectada pel foc | À Punt NTC

Tornen a casa les persones desallotjades de manera progressiva. Els veïns de Pinet i de la Drova hi tornaren ja ahir, mentre que els de les urbanitzacions Montepino, Montesol, Las Cumbres o els de la partida de Marxuquera de Gandia només poden anar-hi acompanyats de la Creu Roja o de les forces de seguretat. A partir de les 7 d'aquesta vesprada, s'obrirà a la circulació de manera controlada i vigilada la carretera CV-675 en el tram entre Gandia i Barx, però no es podrà aparcar ni desplaçar-se per les urbanitzacions.

D'altra banda, l’Ajuntament de Gandia posa a la disposició de les famílies afectades 16 habitatges del parc públic i 18 pisos privats. Fins a 30 famílies, la residència habituals de les quals es troba en l'àrea afectada pel foc (Montesol, Montepino i Las Cumbres), podran accedir a aquests habitatges oferits. Amb aquesta mesura s'espera cobrir la demanda "imminent" de reallotjaments per a acabar amb els desallotjaments provisionals.

Recordem que al voltant de quaranta cases d'aquestes urbanitzacions del terme municipal de Gandia van resultar afectades per l'incendi declarat dilluns al terme de Llutxent. Bombers, policies i tècnics municipals visitaran cada una de les cases danyades en aquestes tres urbanitzacions al districte de la muntanya de Marxuquera, ja que podria haver-hi risc que es desplomen.

Es preveu que al llarg de les pròximes hores l’incendi quede controlat

A hores d'ara l’operatiu d'extinció treballa per a acabar de controlar l'incendi que ha arrasat més de 3.200 hectàrees a la Vall d'Albaida i la Safor. Els bombers confien que ho aconseguiran aquesta mateixa vesprada, mentre que, la setmana que ve, consideren que ja estarà extingit. La situació ha millorat molt per la pluja de les últimes hores i l'augment de la humitat. De fet, els militars de l'UME ja s'han retirat aquest matí.

Gandia i Llutxent han demanat ja que es declare l’àrea arrasada per l'incendi com a zona d'emergència

Ara mateix el que més preocupa els ajuntaments dels municipis afectats és activar com més prompte millor el procés per a demanar les ajudes d'emergència. Els damnificats per l'incendi podran acollir-se a les subvencions de Protecció Civil destinades a situacions d'emergència o catàstrofe.

Per a presentar les sol·licituds d'ajuda cal esperar que l'incendi es done per extingit. A partit d'aquest moment, els afectats disposaran d'un mes per a demanar les ajudes. Juan Carlos Fulgencio ha explicat que tindran prioritat els que han perdut l'habitatge habitual.

També et pot interessar

stats