L’Ajuntament d’Orpesa instal·la un sistema de gàbies trampa per a atrapar porcs senglars

Els ramats deambulen cada dia pel nucli urbà i les platges del municipi de la Plana Alta 

Imatge d'arxiu de les gàbies per a porcs senglars / À Punt NTC

La presència dels porcs senglars al nucli urbà d’Orpesa (Plana Alta) és cada any més habitual. A la zona ja es parla de plaga, ja que dia rere dia s’hi poden veure ramats deambulant, que baixen fins i tot a les platges del municipi. Per a controlar-ne l'expansió, l’ajuntament ha instal·lat un sistema de gàbies trampa. 

En la cerca de menjar, i amb una població que s’ha disparat, els porcs senglars han campat aquest estiu al seu aire per tots els racons del municipi de la Plana Alta, fet que ha provocat queixes dels turistes i el veïnat.

Per a capturar-los s'hi han instal·lat dues gàbies monitorades. El tècnic de control de fauna d’ADDA OPS, Juanma Serrat, ha explicat que en posen a zones on els caçadors no poden fer batudes. Quan s’hi acosten, atrets pel menjar, s’emet un avís i, gràcies a unes càmeres que tenen incorporades, es pot tancar la porta automàticament. 

Amb la captura i sacrifici selectiu d'aquests animals se'n vol regular la proliferació en zones urbanes. “Volem intentar trobar l’equilibri entre la natura i la població”, assegura el regidor de Medi Ambient d’Orpesa, David Juárez. Aquest sistema ja ha funcionat en èxit amb altres poblacions com Peníscola, Xert o la Salzadella (Baix Maestrat).

També et pot interessar

stats