Un llaurador de Salem perd la collita de bresquilles per l’atac dels porcs senglars: “Ara qui ho paga?”

AVA-Asaja demana solucions urgents per a frenar aquesta plaga, que afecta els camps valencians

El llaurador de Salem ha perdut tota la collita de bresquilles / À Punt NTC

Un dels problemes principals que arrossega el camp valencià en els últims anys és el creixement de les plagues d’animals; concretament, de porcs senglars, que destrossen les collites allà per on passen. És el que li ha ocorregut al llaurador Eduardo Santamaría, que ha vist com un grup de javalins li ha arrancat vora seixanta plantons de bresquillera que acabava de plantar feia només un mes. 

Després de la destrossa dels senglars, aquest llaurador de Salem, a la Vall d'Albaida, està replantant-los per a veure si pot salvar-ne algun. Això li ha suposat pèrdues de milers d'euros: “La situació és realment penosa. He perdut uns 4.000 euros, una ruïna”. I es pregunta: “Ara què? Qui ho paga?".

Els porcs senglars arrasen camps o desfan sistemes de reg per degoteig, i cada vegada provoquen majors danys al sector agrari valencià. Segons el secretari general d’Ava-Asaja, Juan Salvador Torres, l’any passat van arribar als 40 milions d’euros a la Comunitat Valenciana i creu que enguany se superarà la xifra. 

Des de l’associació agrària demanen solucions urgents a les administracions per a frenar la sobrepoblació d'aquests animals, que afecta els camps valencians. “S’ha de rebaixar la seua població perquè puguem conviure tots. S’ha de fer alguna cosa perquè la situació actual és insuportable”, resumeix Torres. 

També et pot interessar

stats