L'Ajuntament d'Elx prohibeix fer botellot al carrer durant la Nit de l'Albà

L'alcalde assegura que qui vulga prendre una copa podrà fer-ho a l'hostaleria, recintes festers i barraques, però no als parcs

La Nit de l'Albà d'Elx
La Nit de l'Albà d'Elx, en una imatge d'arxiu / Manuel Lorenzo (Efe)

L'Ajuntament d'Elx (Baix Vinalopó) ha assegurat aquest divendres que es mostrarà “inflexible” amb el consum d'alcohol en la via pública durant la Nit de l’Albà, que se celebrarà el 13 d’agost, i durant la resta de festes. “No mirarem cap a un altre costat”, ha afirmat l'alcalde de la ciutat, Pablo Ruz, que a més ha aclarit que “la protecció i la salut és el més important”, sobretot “la dels menors”.

“Qui vulga prendre una copa podrà fer-ho a l'hostaleria, als recintes festers i a la barraca, però no en parcs i encara menys al parc Jaume I”, ha afegit. Segons el consistori, amb aquesta mesura es dona resposta a la demanda veïnal i de les famílies. “Beure al carrer no forma part de la festa”, ha dit. 

Pel que fa als ferits per cremades, l’alcalde ha afirmat que “afortunadament, la Nit de l'Albà ja no genera el comunicat de guerra d'anys anteriors”, amb centenars de cremats, punts de gravetat i traslladats d'urgència a altres hospitals, "fruit d'una decisió determinant, que va ser concentrar els carretons en un punt".

L'Ajuntament dispararà 2.469 quilos de pólvora. Els possibles incidents que requerisquen una cura o atenció més important disposaran dels hospitals preparats, segons l'edil, que ha afirmat que "s'augmentaran les plantilles d'urgències i dels serveis d'oftalmologia i cirurgia durant aquests dies".

També et pot interessar

stats